Ik heb De Gruijl Engineering opgericht. Met mijn eenmanszaak bied ik voornamelijk ondersteunend CAD-tekenwerk voor bedrijven die tijdelijk capaciteit tekort hebben.
Mijn naam is Tom de Gruijl, ik ben 24 jaar oud en in 2020 ben ik begonnen met de studie Werktuigbouwkunde aan de Hanzehogeschool. Gedurende mijn MBO-studie Technicus Engineering Mechatronica niveau 4 heb ik aan een aantal mooie projecten mogen werken, zoals:
– Het elektrotechnisch en werktuigbouwkundig ontwerpen en bouwen van een machine die rozen van verschillende lengtes besproeit tegen verschillende ziektes.
– Het ontwerpen van verschillende geluiddempende kasten voor dieselaggregaten, die allemaal bestonden uit gesneden en gezet plaatstaal.
– Mogen mee ontwerpen aan een machine voor ESA waarmee ze satellieten kunnen testen onder dezelfde omstandigheden als in de ruimte.
Doordat ik veel plezier had in de werkzaamheden tijdens mijn stageperiodes, wilde ik gedurende mijn bacheloropleiding Werktuigbouwkunde graag vergelijkbare taken uitvoeren. Omdat er voor veel bedrijven niet genoeg parttime werkzaamheden waren, heb ik ‘De Gruijl Engineering’ opgericht. Met mijn eenmanszaak bied ik voornamelijk ondersteunend CAD-tekenwerk voor bedrijven die tijdelijk capaciteit tekort hebben.
Zowel op het MBO als op het HBO komt duurzaamheid steeds meer naar voren; een van de grote onderdelen hierbinnen is waterstof. Dit heeft vanaf het begin mijn aandacht getrokken. Door onder andere mijn werk zie ik op dit moment dat er bij een tijdelijke stroomvoorziening (noodstroom) steeds vaker wordt gekeken naar duurzame energiebronnen. Bij lagere energiebehoeftes wordt al volop gebruikgemaakt van accupakketten in een hybride opstelling met een dieselaggregaat en zonnepanelen. Echter, wanneer er voor een langere tijd een groter vermogen vereist is, wordt tot nu toe altijd teruggevallen op dieselaggregaten.
Gedurende de minor De Noorderlingen wil ik een onderneming oprichten die zich richt op het verhuren van waterstofaggregaten voor de hogere vermogens.