De Noorderlingen

 

De Noorderlingen is een Minor Ondernemerschap voor studentondernemers met groeiambitie. Per half jaar worden 10 deelnemers geselecteerd op basis van ambitie en potentie van het concept. Vier hogescholen werken met meer dan 25 partners om deze ondernemers te ondersteunen. Groei van het bedrijf, persoonlijke ontwikkeling, netwerken. Hier wordt gewerkt met de nieuwe ondernemende helden van het noorden! Meer weten of meedoen? Neem contact op!

 
 
 
 

Anne-Wil Lucas is Tweede Kamerlid voor de VVD. In 2013 presenteerde ze Agenda #StartupNL, een plan met meer dan 40 punten om het vestigingsklimaat voor beginnende innovatieve ondernemingen flink te verbeteren.

In economische groei in Nederland zal in de toekomst steeds meer afhangen van hoe innovatief we zijn. Het ontwikkelen en verkopen van nieuwe diensten en producten wordt steeds belangrijker. Maar innovatie komt niet alleen van de R&D afdelingen van grote bedrijven. Jonge ondernemers zijn veel eerder bereid om iets radicaal nieuws te proberen. De meest radicale veranderingen komen daarom vaak van ambitieuze jonge ondernemingen die de wereld willen veroveren en verbeteren. Slimmere en schonere oplossingen. Zo groeit onze economie én wordt de wereld een prettigere plaats om te leven.

Veel studenten hebben het talent om ondernemer te worden. Maar dat talent moet groeien. We moeten deze mensen dan ook uitdagen om de spannende stap naar het oprichten van een eigen onderneming ook echt te zetten. Dat kan door meer aandacht voor ondernemerschap op universiteiten en hogescholen. Daar zit namelijk het talent dat de komende decennia voor Nederland het verschil kan maken.

 

Voor meer informatie over StartupNL, kijk op: http://startupnl.nl