Agenda

Social Media

“Zoektocht naar beste en meest creatieve Student Ondernemers van Nederland”

Inschrijving voor Studenten Ondernemersprijs 2013 is begonnen

Tot 1 juli 2013 kunnen student ondernemers zich inschrijven via de website www.studentenondernemersprijs.nl. Op donderdag 5 september 2013 wordt bekend gemaakt wie de allerbeste student ondernemer van Nederland is en er vandoor gaat met de titel “Student Ondernemer 2013”.

Achtergrond
De prijs is 6 jaar geleden in het leven geroepen door Pia van Boven, directeur van ImpressiveGreenApple; een recruitment bedrijf dat onder meer talentvolle afstudeerders bemiddelt naar startfuncties en traineeships. De wedstrijd is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende landelijke competitie, waar de beste en meest ambitieuze student ondernemers van Nederland aan meedoen. “Van mij hoeft echt niet elke talent te gaan ondernemen. Het is wel heel belangrijk dat starters ondernemerschap overwegen, of nog liever, het ervaren. Vandaar dat ik, waar ik maar kan, studenten aanspoor te gaan ondernemen naast hun studie.“ zegt Pia van Boven.

Partners uit bedrijfsleven en overheid
De wedstrijd wordt gesteund door partners uit bedrijfsleven, media en overheid. Partners van de Studenten Ondernemersprijs 2013 zijn Metro, FMO, Ministerie van Economische Zaken, Pereira, ABN AMRO, D.E MASTER BLENDERS 1753, Nederlandse Staatsloterij en ImpressiveGreenApple.
Marcel Belt, Marketing Director Retail Nederland bij D.E MASTER BLENDERS 1753 zegt over hun deelname: “Een bedrijf als D.E MASTER BLENDERS 1753 is altijd geïnteresseerd in jonge ondernemende talenten. Daarom steunen wij ook van harte dit fantastische initiatief. De StuOp heeft in de afgelopen jaren bewezen om jong talent te kunnen vinden met de meest creatieve en slimme ideeën. En D.E is naar precies zulke mensen op zoek.”    

Alleen de meest ambitieuzen doen mee
In de afgelopen 5 jaar hebben al bijna 300 student ondernemers meegedaan aan de wedstrijd. “Wat mij vooral is opgevallen is dat het niet alleen gaat om mooie initiatieven, maar om bewezen ondernemerschap. Alle ondernemers zijn bevlogen en de meesten zijn zeer succesvol. Student ondernemers doen mee om hun netwerk te vergroten en om aandacht te generen voor hun onderneming. Daarnaast zijn zij uit op de feedback van onze jury en zijn zij natuurlijk niet vies van de mooie prijzen.” vertelt Pia van Boven.

De Jury bepaalt
De jury beoordeelt de Student Ondernemers op daadkracht, lef, authenticiteit, potentie, maatschappelijke relevantie en innovatie. Deze jury bestaat uit:

Eén van de prijzen: realiseer je ondernemersdroom
Voor de winnaar is er, naast de felbegeerde titel en de media aandacht, een fantastisch prijzenpakket dat zijn ondernemerschap een boost zal geven. Namelijk de FMO Development Experience, een geldbedrag van € 5.000,-, een mediacampagne in Metro en advies van één van de topfiscalisten van Pereira. Daarnaast is er voor de meest inspirerende ondernemersdroom een realisatiebudget van € 4.500,- beschikbaar gesteld door de Nederlandse Staatsloterij.

Studenten Ondernemersprijs
Eveline Mutsaerts
Willem de Zwijgerlaan 1
2582 ED Den Haag
070 - 416 83 83

 
Geplaatst op: 04-04-2013 door Eelco Bakker