Agenda

Social Media

Welk hostingspakket past bij mijn website?

Welk hostingpakket bij welke provider heb ik nodig voor mijn website?

 

 

 

 

Dit is een vraag die veel ten sprake komt bij ondernemers die graag een website willen hebben. Tegenwoordig is een website van grote aanwinst voor je bedrijf. Maar de vraag is nu; hoe regel ik dit? Wat voor een website wil ik hebben? Wordt dit een webshop of gewoon een simpele website als bijvoorbeeld een online visitekaartje? Dit is een vraag die je je moet stellen voordat je een hostingpakket aanschaft.

Tot op de dag van vandaag komen er steeds meer hostingproviders bij. Dit komt door de grote vraag in de markt. Dit maakt het helaas nog moeilijker te kiezen waar je je hostingpakket moet gaan samenstellen. Ik zelf heb nu ongeveer 6 jaar ervaring met hostingproviders en heb gemerkt dat je zeker niet moet gaan voor het goedkoopste. Je kan tegenwoordig al voor een paar euro per maand een hostingpakket samenstellen. Ze proberen snel klanten te winnen door simpelweg de goedkoopste te zijn. Maar dit is vaak een grote valkuil die er uiteindelijke voor zorgt dat het juist geld gaat kosten!

Waarom is een goedkope hosting nou juist niet aan te raden?

Dit is voornamelijk omdat als je een goedkope webhosting neemt dat ze vaak de website hosten op een shared hosting. Dit is eigenlijk een hosting waar ze vaak tegelijkertijd nog honderd zo niet duizend andere websites hosten op één server. Dit resulteert in dat je website een stuk minder gaat presteren. Ook hebben deze hostingproviders vaak een minder goede support. Het is belangrijk dat als er iets niet naar wens functioneert dat je hier gelijk antwoord op kan krijgen via de support van de desbetreffende provider. Strato is voorbeeld van een erg goedkope provider waar je denkt dat het wel een goede provider is, maar waar support en de prestaties van de hosting erg matig is.

Wat voor een hostingpakket heb ik nodig?

Ik zal verschillende type websites omschrijven met daarbij een passend pakket. Houdt er rekening mee met dat ik deze aanraadt als MINIMALE vereisten!

1) Webshop hosting

Webshops zijn vaak op gebouwd op grote platformen, bijvoorbeeld: OpenCart, Prestashop, Magento of Wordpress met WooCommerce. Deze platformen hebben een snelle server nodig. Met een hosting van een paar euro per maand ga je het helaas niet mee redden. Een traag werkende website kan ook resulteren in klantverlies en zorgt dus op winst verlies.

Minimum pakket vereisten:

- 10GB Webruimte (Het liefst SSD)
- 1 MySQL Database
- PHP 4.3+ Ondersteuning (Het liefst PHP 7)
- 1 Mailbox (Niet verplicht)
- 10GB+ Dataverkeer

2) Website als online visitekaartje

De meeste websites die gebruikt worden als visitekaartje zijn gemaakt op het content management system Wordpress, maar dit kan ook zonder CMS. Wordpress bestaat al bijna 13 jaar en is inmiddels het meeste gebruikte platform. Zo zijn er nog een aantal verschillende platformen zoals Joomla en Drupal. Ook bij deze platformen is het noodzakelijk om een goede hosting te kiezen.

Minimum pakket vereisten:
- 5GB Webruimte (Het liefst SSD)
- 1 MySQL Database
- PHP 4.3+ Ondersteuning (Het liefst PHP 7)
- 1 Mailbox (Niet verplicht)
- 10GB+ Dataverkeer

3) Website als fotoalbum

Bij dit type website is het van belang rekening te houden met de webruimte die providers bieden. 5GB webruimte is voor een fotoalbum snel te weinig, omdat de meeste foto’s graag in top kwaliteit moeten worden weergegeven.

Minimum pakket vereisten:
- 30GB Webruimte
- 50GB+ Dataverkeer

Waar moet ik allemaal rekening mee houden?

Omdat er zo ontzettend veel hostingproviders zijn is goed om op de volgende punten rekening te houden. Lees recensies! Er zijn verschillende websites die mensen de mogelijkheid biedt om op providers een recensie te geven. Zie dit als een soort van IMDB maar dan voor providers. Op de site http://www.webhostingreviews.nl/ staan veel recensies.

Naast het lezen van recensies is het aan te raden een hostingpakket te kiezen die gebruik maakt van SSD (solid state drive) storage. Dit is een ander type opslag dan HDD (Hard disk drive) en is vaak een stuk sneller dan HDD.

Ook ben ik er naar mijn ervaring achter gekomen dat providers die ONBEPERKT aan bieden met bijvoorbeeld webruimte, databases en dataverkeer een stuk minder presteren. Het is namelijk vaak een truc om mensen te laten denken dat het een geweldig pakket is, maar in praktijk tegenvalt. Niks is onbeperkt.

 

 
Geplaatst op: 10-07-2017 door Joost van Berkel