Agenda

Social Media

Tweede kamerlid enthousiast over minor ondernemerschap De Noorderlingen

Na een succesvolle aftrap van de eerste editie, is er in februari 2014 weer een nieuwe lichting Noorderlingen van start gegaan. Een groep bestaande uit 13 ondernemende studenten die allemaal dezelfde passie delen: een eigen onderneming runnen. Deze tweede editie is aan zijn einde gekomen en is in stijl afgesloten met mooie woorden van Tweede Kamerlid Anne-Wil Lucas. Zij was enthousiast over de samenwerking van vier hogescholen, maar vooral ook over het belang van jonge ondernemers voor de economie.

De Noorderlingen 'best practice'

Deze tweede editie is afgesloten bij Green Meet’s Golf & Wellness – De Fijnfabriek in Erica (DR) met dank aan gemeente Emmen. Tijdens dit eindevent kwamen oud-deelnemers, huidige deelnemers, coaches en partners nog één keer bij elkaar. Als verrassing was Anne-Wil Lucas, VVD-tweede kamerlid en woordvoerder van Wetenschap, Innovatie en Economische Zaken uitgenodigd door de deelnemers. Gezamenlijk hebben zij de organisatie bedankt voor hun coaching van het afgelopen halfjaar. Met haar initiatief StartupNL zet Anne-Wil Lucas zich in voor betere ondersteuning en faciliteiten voor startende ondernemers. Het programma van De Noorderlingen benoemde zij als een ‘best practice’ waar onderwijs en markt elkaar versterken.

De Noorderlingen

De Noorderlingen is een gezamenlijk topprogramma van de vier noordelijke hogescholen (De Hanzehogeschool, Hogeschool Van Hall Larenstein, Stenden Hogeschool en NHL Hogeschool) en een initiatief van Sectorplan Noord. Een uitdagend traject voor studenten die hun ondernemersidee willen omzetten naar een eigen bedrijf of met hun huidige bedrijf willen groeien. Hierbij worden ze gecoacht en geadviseerd door topondernemers en professionals uit het werkveld.

 
Geplaatst op: 26-06-2014 door Sanne Rabenberg