Agenda

Social Media

Reizen maakt ondernemers sterker!

De eerste dag begon ik toch te twijfelen, waarom moest ik perse zo ver weg? Heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Maar al na de eerste week wist ik het zeker, dit gaat een top tijd worden! Stage lopen, studeren of rondreizen in het buitenland waarom jij dit absoluut moet doen!

Verplicht een half jaar stage lopen in het buitenland, het was voor mij een blok aan mijn been toen ik aan de opleiding Facility Management begon. Maar achteraf was dit nergens voor nodig! Hoe dichter het bij kwam, hoe meer zin ik er zelfs in begon te krijgen.. Toch was ik nog wat afwachtend, misschien kiezen voor een stage lekker dicht bij huis in Duitsland of België bijvoorbeeld? Mijn nieuwsgierigheid naar het Caribische gebied won het echter en toen ik een erg leuke vacature in Curaçao tegen kwam besloot ik de knoop door te hakken en het gewoon te doen!

En wat heb ik een top tijd gehad zeg! Dat niet alleen, ik heb er ook nog eens heel erg veel van geleerd. En vandaag deel ik vijf niet zo voor de hand liggende redenen waarom een bepaalde periode in het buitenland leven goed voor je is, juist als ondernemer!

1.Het aanpassen aan hét nieuwe thuis zal je veel leren over jezelf.
Persoonlijk leerde ik dat het mogelijk is om je thuis te voelen in een volkomen nieuw land. Dat je overal ter wereld vrienden kunt maken. En het leerde mij dat materialistische dingen helemaal niet zo belangrijk zijn, zoveel kon ik immers niet meenemen in mijn koffer! Maar dat de herinneringen en de verhalen vele malen belangrijker zijn!

2.Het zal je helpen creatiever te zijn.

Door te leven buiten mijn ‘comfort zone’, ging ik makkelijker om met veranderingen en werd ik dus flexibeler. Doordat sommige voorzieningen er juist niet waren of door hele andere mogelijkheden die het land bood, werd ik creatiever. Door de geheel nieuwe omgeving en de nieuwe ervaringen die je op doet, word je gestimuleerd om out of the box te denken!

3.Je wordt innovatiever en zult makkelijker hulp durven te vragen.

Door alleen in het buitenland te zijn moest ik soms zelf problemen oplossen waar ik tegen aanliep en snel een knoop doorhakken. Dit zorgde ervoor dat ik besluitvaardiger werd. Maar ook leerde ik hulp te vragen. Soms kun je iets niet alleen oplossen, denk aan autopech, jezelf opsluiten in je kamer of ziekte. Dan moet je anderen om hulp vragen! En wat blijkt mensen vinden het helemaal niet erg om te helpen! En zelf help je anderen ook weer als zij tegen problemen aanlopen.

4.Je zult leren budgetteren en financiële keuzes maken.

Eenmaal aangekomen in Curaçao wou ik er natuurlijk het maximale uithalen. Work hard, play hard. Denk aan het halen van je duikbrevet, boottripjes, feesten en andere landen in het Caribische gebied bezoeken. Eenmaal daar kom je er achter dat niet alles financieel mogelijk is, je zult soms keuzes moeten maken en goed leren plannen met het bedrag dat je er voor uitgetrokken hebt. Je kunt het immers maar één keer uitgeven.

5.Het zal je helpen met je toekomst en je leert alleen te zijn.

In het buitenland heb je niet altijd mensen om je heen, op sommige momenten ben je gewoon alleen. Hoe moeilijk ik dit eerst ook vond, je leert hier wel van en je leert ook dat dit helemaal niet erg is. Daarnaast leerde ik dat je niet altijd weet hoe de toekomst er uit ziet en leerde ik dat te accepteren. Je leert leven in het hier en nu en het genieten van elke dag! Het leerde mij dan ook wat belangrijk voor mij is en wat ik in de komende jaren wil bereiken!


Kortom; reizen, studeren of stage te lopen in het buitenland zal je horizon verbreden. De wereld zal aan je voeten liggen, denk aan carrière, maar ook aan reizen. Je leert om te gaan met problemen, met financiën, je leert alleen te zijn, maar ook je sociale vaardigheden verbeteren, je wordt creatiever en innovatiever en komt erachter wat echt belangrijk is! Als ondernemer en ook als niet ondernemer, stuk voor stuk redenen om voor een bepaalde periode in het buitenland te leven! Waar wacht jij nog op?

 

 

 
Geplaatst op: 21-10-2016 door Janice Zwiep