Agenda

Social Media

Ondernemen? Gewoon aan de slag gaan!

Gewoon aan de slag gaan!

Ik was laatst op een feestje en ik had een gesprek met een jongen, hij was nog maar 21 jaar en zat in zijn laatste studiejaar. Hij moest nog een afstudeertraject doorlopen en dan was hij klaar, had hij zijn diploma op zak en kon het leven beginnen.

Ik vroeg aan hem, wat ga je na je studie doen? Hij zei: ‘’Ja werken denk ik, ik zou zelf wel een bedrijfje willen hebben, maar dat is ook allemaal zo lastig’’ Toen hij dat zei keek ik vol met verbazing. Ik dacht op dat moment hoe kunnen mensen denken dat dat zo lastig is? Je vraagt een KvK-nummer aan en je kan gaan beginnen toch?

Gewoon beginnen

Ik ben Ron Rauwerda, 19 jaar en student. Ik zit momenteel in mijn derde jaar van Commerciële Economie en probeer naast mijn school dingen te ondernemen, ik heb in het eerste jaar van mijn studie een webshop opgezet. Iets wat me erg lastig leek, ik had namelijk geen ICT kennis en als typische student ook nog een lege portemonnee. Ik ben na gaan denken en na veel bloed, zweet en tranen heb ik Losseoordopjes.nl opgezet.

Ik ben erg blij dat ik de stap heb genomen om een onbekend gebied in te gaan, ik heb namelijk nu de kennis om een webshop te beginnen, iets wat altijd van pas kan komen. Dit is ook iets wat ik zeker mijn medestudenten aanraad. Ga gewoon ergens mee beginnen en kijk hoe het loopt, het enige wat er kan gebeuren is dat je een keer onderuit gaat, maar dat is juist goed!

Risico nemen

Het is belangrijk om af en toe risico te nemen, durven te investeren, durven uit je comfort zone te gaan, durven die klant te benaderen voor jouw product. Het is namelijk een win-win situatie, als je risico neemt en je investering heeft succes, dan is het mooi meegenomen. Als het geen succes heeft, is het een les voor je om het de volgende keer beter en anders aan te pakken. Je bent weer een ervaring rijker en de volgende keer is de kans groter dat het wel lukt.

Kies wel iets wat je leuk vindt

Als je besloten hebt om risico te gaan nemen, doe dit dan wel in een gebied dat je leuk of interessant lijkt. Naar een bepaald doel werken vergt tijd en moeite, een bij jou passend onderwerp maakt dit allemaal een stuk gemakkelijker. Zo zorg je ervoor dat je er niet tegen op gaat kijken, maar dat je juist energie krijgt om er weer mee bezig te gaan en als het niet meer leuk is, kies je toch weer wat anders? Dat is gelukkig de vrijheid die je hebt.

Richard Branson heeft leuke boeken die dit onderwerp ook vaak naar voren brengt, vooral zijn boek ‘’Gaat niet, bestaat niet’’ is erg inspirerend om te lezen. Als je iets wil, dan kan het gewoon, neem gewoon die stap die je dichter bij je doel brengt. Dus ik zou zeggen, waar wacht je nog op? Begin vandaag nog!

 

 
Geplaatst op: 30-09-2016 door Ron Rauwerda