Agenda

Social Media

Ondernemen als student

Ondernemen is wellicht populairder dan ooit, voor hogescholen is het tegenwoordig een belangrijk speerpunt. Het onderwijs komt erachter dat het ondernemerschap een geweldige snelle leerontwikkeling teweegbrengt voor het nog jonge brein. Toch is dit mooie ontwikkelproces niet altijd zo rooskleurig is als men denkt. Het is in geen enkel opzicht een snelle route naar vrijheid en naar het leven wat de jonge ondernemer voor ogen heeft. Wees je daar, als student bewust van. Het is aan de ene kant een geweldig avontuur waarin je veel en snel zult leren. Maar aan de andere kant een avontuur van twijfels, stress en onzekerheden en het stopt nooit.

Wil ik het ondernemen afraden. Nee absoluut niet, het avontuur is geweldig. Maar je moet wel beseffen dat het een proces is met ups en downs. Je ziet vaak niet direct resultaat en zult hard moeten werken om je plannen werkelijkheid te laten worden. Geniet van het ontwikkelproces, ook al zit het op sommige momenten meer tegen dan mee.

Om tegenwoordig als student zijnde te gaan ondernemen zijn er fantastisch veel mogelijkheden die je ondersteunen. Daarnaast staat de deur van een organisaties voor jou als student al snel op een kiertje, je komt overal binnen. Het is van belang goed over bepaalde beslissingen na te denken. Waarmee ik bedoel dat je vast moet houden aan je eigen kennen, kunnen en transitievermogen. Word geen speelbal van je omgeving. Maar neem alles wat je tegenkomt op en filter de input die je binnenkrijgt naar iets bruikbaars voor jou.

Mijn advies is dat jezelf zo dicht mogelijk bij de ontwikkeling van je concept moet blijven en er vertrouwen in moet houden. Dit zorgt ervoor dat je nog meer betrokken raakt bij je product en je passie en enthousiasme nog beter over kunt brengen naar stakeholders. Tenslotte wil ik zeggen dat je niet gefrustreerd moet zijn mocht het mislukken. Je leert er juist van.

 
Geplaatst op: 25-05-2017 door Fimme Marra