Agenda

Social Media

'Leren' ondernemen met De Noorderlingen

Zoals iedereen kan leren fietsen en zwemmen, kan een ieder ook leren ondernemen. Dit zeg ik uit eigen ervaring. Sinds ik ben begonnen met de minor De Noorderlingen, is het bergopwaarts gegaan met mijn bedrijf BMTEC.

Drie jaar terug begon ik met ondernemen. Het maken van dingen kon ik wel, maar verkopen ervan was niet mijn sterkste punt. Ook vond ik het lastig om nieuwe klanten te werven. Als dit wel lukte, wist ik niet hoe ik met ze om moest gaan.

Dit veranderde allemaal nadat ik Eelco Bakker leerde kennen. Na één gesprek met Eelco wist ik al dat het allemaal beter kon, ik had geen focus. Hij vertelde mij exact wat mijn zwakke punten waren en waar ik aan moest werken. Ook vertelde Eelco over de minor De Noorderlingen. Werken aan mijn bedrijf en hiervoor EC’s krijgen klonk erg aantrekkelijk. Ik besloot om de minor De Noorderlingen te gaan volgen.

Op de eerste dag van de minor wist ik al dat ik de juiste keuze had gemaakt. Ik voelde mij als een vis in het water. Week in week uit werd het alleen maar leuker. Elke workshop en training was zeer leerzaam. Ik had er nooit bij stilgestaan dat er aan zoveel details gedacht werd bij een gewoon gesprek tussen bedrijf en klant. Creëren van gunfactor, luisteren wat de klant nodig heeft om hierop in te kunnen spelen en het closen van een deal. Dit klinkt simpel maar in de werkelijkheid is dit een topsport. Dit allemaal heeft mij geholpen om meer omzet te genereren in de maanden mei en juni dan in het gehele jaar 2015.

Ben jij bezig met het opzetten van een eigen bedrijf? De Noorderlingen, for sure!

 
Geplaatst op: 15-07-2016 door Bakschik Martirosian