Leer connecten op Linkedin!

Het afgelopen jaar ben ik heel actief bezig geweest met LinkedIn en me er helemaal in verdiept. Want wellicht weet je het al, tegenwoordig is het erg van belang een goed en professioneel LinkedIn profiel te hebben. Ik deel mijn kennis dan ook graag met jou, zodat ook jij een sterk en geoptimaliseerd profiel kunt neerzetten op LinkedIn!

 

 

1 – Pas je URL aan

Je URL op LinkedIn is standaard www.linkedin.com/in/naam-achternaam12345678. Door de cijfers hierachter weg te halen ben je niet alleen beter vindbaar in Google, maar kom je ook nog eens professioneler over. Je kunt dit vinden bij de instellingen op je profiel. Onder het aantal connecties dat je hebt staat de optie ‘contact and personal info’. Als je hier klikt op het potloodje staat gelijk bovenaan ‘Profile URL’ en dat is dus waar je hem kunt aanpassen.

2 – Contactgegevens toevoegen

Het is van belang als je in contact wil komen met andere LinkedIn-gebruikers dat je op je profiel vermeld hoe mensen contact met je kunnen opnemen. Dit kun je in je kopregel zetten, maar ook in je samenvatting. Meer over de ‘kopregel’ en de ‘samenvatting’ vertel ik in tip 4 en 5.

3 – Stel een (zakelijke) profielfoto en omslagfoto in

Een zakelijke profielfoto spreekt voor zich: een foto van jezelf in een ‘zakelijke’ omgeving. Doe vooral waar jij je zelf prettig bij voelt. Als dat niet zakelijk is, doe dit dan niet, maar zorg er wel voor dat het niet te informeel wordt.

Voor een omslagfoto kun je kiezen voor een foto van iets wat je interesseert en bij je past. Bijvoorbeeld de skyline van de stad waar je woont, een foto van jezelf terwijl je presenteert of iets anders.

4 – Pas je kopregel aan

In je kopregel kun je in een aantal woorden vertellen wie je bent, wat je doet of waar je anderen mee kunt helpen of juist hulp mee nodig hebt. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld ‘Op zoek naar een stage in werkveld x’ of ‘Hulp nodig met je computer? Stuur me een berichtje’.

5 – Schrijf een samenvatting

Schrijf een kort stukje tekst over wie je bent, wat je doet en waarom je doet wat je doet. Hierdoor kan iemand die op je profiel kijkt snel een ‘goed’ beeld krijgen van wie jij bent.

6 – Voeg je werkervaring toe

Bedenk hierbij wat relevant is en wat minder relevant is. Voeg vervolgens bij al je werkervaring toe wat je werkzaamheden waren en welke vaardigheden je hierdoor hebt opgedaan.

7 – Voeg je opleidingen toe

En vermeld hierbij welke vakken je hebt gevolgd, wat deze vakken inhielden en wat je hiervan hebt geleerd.

8 – Voeg vaardigheden toe

Voeg vaardigheden toe aan je profiel en laat deze onderschrijven door mensen uit je netwerk. Weet je niet goed waar je goed in bent? Vraag dan eens aan vrienden, klasgenoten of familie waarvan zij vinden dat jij dat goed kan en zet dat als vaardigheid op je profiel. Dan heb je in ieder geval al een onderschrijving erbij van de persoon die zei dat hij/zij vond dat je daar goed in was :-).

9- Vraag om aanbevelingen

Vraag aan (voormalige) werkgever(s), collega’s, klasgenoten, docenten, vrienden, familie of klanten of ze een aanbeveling voor je willen schrijven. Wat vonden zij prettig aan de samenwerking die jullie hebben gehad en wat jij tijdens die samenwerking goed hebt gedaan.

10 – Plaats regelmatig updates

Als je bovenstaande punten hebt doorgenomen en alles kon afvinken is het belangrijk om updates te gaan plaatsen. Op deze manier kom je regelmatig voorbij in je netwerk en vergroot je dus je zichtbaarheid. Ik zou aanraden zo’n drie à vier keer per week iets te plaatsen. Let er wel op LinkedIn een zakelijk platform is: foto’s van je kat horen thuis op Facebook, een presentatie die je hebt bijgewoond of zelf hebt gegeven is interessant voor LinkedIn.

BONUS TIP:

Voeg zodra je iemand leert kennen degene meteen toe op LinkedIn. Zodoende voorkom je het dat je op een dag 100 nieuwe connecties zou moeten/kunnen toevoegen omdat je het ‘bijhoudt’. Werkt voor mij! En zo kom je uiteindelijk steeds dichter in de buurt van de 500+ connecties ;-).

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande tips hebt gehad. Mocht je nog vragen hebben over LinkedIn of is een tip hierboven onduidelijk, let me know door een e-mail te sturen naar emmely@socialdier.nl. Ik help je graag!

 

 
Geplaatst op: 27-11-2017 door Emmely Schonewille