Agenda

Social Media

Het verzamelen van sleutels

Sleutels tot succes

Een persoon verzamelt gedurende zijn of haar leven sleutels om hun sleutelbos mee te vullen. Elke van deze afzonderlijke sleutels heeft een unieke betekenis, vorm en boven alles, opent deze een unieke deur voor de bezitter hiervan. Ik heb het hierbij dan ook over sleutels tot succes.

Eén van de sleutels die ik een tijdje terug heb verzameld kwam in de vorm van een seminar. Het onderwerp van dit seminar was ‘persoonlijk leiderschap’, gegeven door Arjan Banach. De rode draad van deze dag was, dat als je succesvol wilt zijn in wat je doet, wat je ook doet, het voornamelijk voortvloeit uit je eigen mindset. Sta je positief in het leven? Dan trek je het geluk en het succes vanzelf naar je toe. En dit levert vervolgens weer positieve energie op; een prachtige vicieuze cirkel!

Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens deze middag passeerden een tal van onderwerpen de revue, allen met de intentie om eens goed op jezelf te reflecteren. Machtig interessant allemaal en een mooie manier om een bewust te worden van een heleboel dingen waar je, eigenlijk al, onbewust mee bezig bent. Totdat we scores moesten geven op een aantal belangrijke ‘pilaren’ van het leven…

Peak Performer

Eén van die pilaren was je fysiologische zelfbeeld. In mijn geval scoorde dit onder de maat. Om dit gelijk te trekken aan mijn visie over hoe ik mezelf over een aantal jaren zou willen zien, heb ik besloten om daar wat aan te doen. De dag volgend op het seminar ben ik aan de slag gegaan met een sessie ‘mediteren voor dummies’ en heb ik plannen uitgeschreven om een streng dieet te volgen. De eerste dagen was dit flink afzien. Maar, na het inmiddels drie weken volgehouden te hebben durf ik wel te zeggen dat het een heleboel persoonlijke veranderingen meebrengt. Niet alleen het plaatje in de spiegel wijzigt, maar ook de positieve mindset wordt aangewakkerd. En… Nou ja, denk maar aan die cirkel waar ik het over had!

Luisteren naar je lichaam

Tot mijn grote verbazing lost mijn dieet – en de meditatie die ik heel af en toe niet vergeet – meer problemen op dan ik aanvankelijk had gedacht. Het heeft mij onder andere beter naar mijn lichaam doen luisteren. Ik neem er meer de tijd voor, ik maak er zelfs tijd voor vrij. Door deze ‘pilaar’ nu wat vlakker te trekken met de anderen, maakt mij dat weer een sterker persoon en zeker ook een sterkere ondernemer. Mijn nieuwste sleutel hangt inmiddels aan mijn sleutelbos!

Mijn tip die ik je via dit verhaal mee wil geven:

Blijf luisteren naar je lichaam, heeft deze aandacht nodig, geef het deze dan. Het zal je doen verbazen hoe positief de effecten uit kunnen vallen!

 
Geplaatst op: 15-11-2017 door Boike Noor