Agenda

Social Media

Het solliciteren van de toekomst

Het solliciteren van de toekomst!

Vandaag de dag gaat het bij solliciteren voornamelijk om de kwaliteit om jezelf te presenteren. Bij de sollicitatie wordt namelijk voor 93% naar de lichaamstaal van de sollicitant gekeken. Een onderzoek van Mehrabian toont dat maar 7% van de sollicitatie gaat om de woorden die gebruikt worden.

Rollenspel

Om te achterhalen of een sollicitant geschikt is voor sommige functies wordt er een rollenspel gehouden. Hierbij wordt gekeken hoe een persoon reageert op bepaalde situaties die hij/zij zou kunnen meemaken tijdens het werk waar hij/zij voor solliciteert, maar er wordt ook gekeken hoe er in bepaalde sociale situaties wordt gehandeld. Dit geeft inzicht over hoe iemand denkt en handelt binnen het bedrijf.

Virtual reality

Door de huidige ontwikkelingen in virtual reality is het mogelijk om iemand in allerlei verschillende situaties te zetten en te kijken hoe iemand hier nou op reageert. Bijvoorbeeld een manager kan getest worden hoe hij/zij reageert in een situatie dat er iemand een beroerte krijgt op de werkvloer. Los van het testen van sollicitanten kan virtual reality ook als trainingsmethode worden gebruikt. Doormiddel van mensen verschillende situaties te laten meemaken kun je begeleiden wat voor beslissingen er moeten worden genomen in zulke situaties.

De toekomst

Ik ben ervan overtuigd dat in de niet zo ver verwijderde toekomst het mogelijk moet zijn om vanaf huis te solliciteren voor een functie. Dit betekent dat er ook leiding kan worden gegeven, gewerkt of training kan worden gegeven vanaf andere plekken. Hierdoor wordt het bedrijfsleven een stuk efficiënter en worden mensen meer getest voor de functie die zij gaan beoefenen. zo is het mogelijk om met flexibele werkplekken te werken en zelfs met online personeel. Hoe het precies gaat werken weet ik nog niet, maar dat het mogelijk wordt ben ik heilig van overtuigd. de mogelijkheden zijn groots en de uitvoering gaan we vanzelf zien, want het is tenslotte onze toekomst!

 
Geplaatst op: 03-01-2017 door Remco de Vries