Agenda

Social Media

De opkomst van video Marketing

 

Mensen worden steeds luier. Het komt steeds minder vaak voor dat je mensen een lap tekst lezen over een product. Ze willen alles snel weten/doen en niet al dat werk hoeven te verrichten. Mensen hoeven tegenwoordig geeneens meer naar buiten om hun boodschappen te kopen die worden zo aan de deur geleverd. Zo wordt de supermarkt vervangen met een app om het ons nog gemakkelijker te maken. Ook voor tekst is een vervanging gekomen. Video. Ook de manier waarop bedrijven klanten proberen te bereiken verandert daar door.

De opkomst van video marketing is daarom ook zeker geen verrassing. Een video is ongeveer 1,8 miljoen woorden waard. Veel bedrijven zagen dat video een veel sterkere boodschap overbracht dan een lap tekst. Ze hebben zich daarom ook steeds verder in verdiept. Een bedrijf die zijn video marketing erg slim doet is Apple. In sommige reclame spots van Apple worden slecht 4 woorden gebruikt. En toch zijn de marketing video's van Apple zeer effectief. Apple laat zien waar ze voor staan, welke waarde ze nastreven en welke kwaliteit ze leveren en dat allemaal in een video van 30 seconden. Als bedrijf is het belangrijk om te leren van grote marketing helden als Apple.

Ook zien we een flinke groei in video platformen zoals Youtube en Facebook. Op youtube worden er dagelijks zo’n 500 miljoen video's bekeken en op Facebook is dat zelfs 4 miljard. Door de groei van activiteit op de platformen gaan ook steeds meer bedrijven video marketing campainges starten. Omdat ze hier hun publiek kunnen bereiken. Ook blijkt dit erg effectief te zijn. Zo kunnen mensen op Youtube en Facebook video’s erg makkelijk delen worden, dit zorgt ervoor dat een video in korte tijd door veel mensen gezien kan worden. Viral video’s zijn daarom ook de droom van elke video marketing campainge. Zo kan men met een kleine investering toch een enorm exposure krijgen.

Voor adverteerders is het nu belangrijk om deze nieuwe ontwikkelingen goed in de gaten te houden en er op in te spelen. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat ze alles uit hun marketing budget halen.  

 

 
Geplaatst op: 18-04-2017 door Shair Amiri