Agenda

Social Media

5 tips voor een gelukkiger leven!

Wij mensen zijn van nature nieuwsgierig en ondernemende wezens en zijn dan ook vaak bezig met van alles en nog wat. Met als gevolg dat ontspannen en stilstaan bij de mooie dingen die ons leven te bieden heeft er wel eens bij in schiet. Zelf ben ik altijd opzoek naar de perfecte balans tussen ondernemen, presteren en genieten. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het helpt je ook fit te zijn op de momenten waarop dat nodig is.

We leven in een maatschappij die best veel van ons verlangt  als individu. We moeten presteren en staan eigenlijk constant onder druk, dit begint vaak al op jonge leeftijd. We moeten ons best doen op school, we zijn graag goed  in de sport die we beoefenen en willen graag een leuke baan met een goed inkomen.

Omdat we door ons drukke bestaan wel eens vergeten te genieten heb ik 5 tips om meer geluksmomentjes voor jezelf te creëren en meer uit gewone dagelijkse momenten te halen!

 

1.Besteed meer  tijd (en geld) aan dingen die je graag doet.

Iedereen heeft wel een bezigheid waar hij of zij eigenlijk iets meer tijd aan wil besteden. Dit kan een hobby zijn, lekker koken of het lezen van een goed boek. Door ons drukke bestaan blijft het er steeds bij, maar probeer er eens bij stil te staan wat je een leuke bezigheid vindt en plan hier structureel een beetje tijd voor vrij! Je zal zien dat je hierdoor beter kan ontspannen en een vrolijker mens wordt.

2.Probeer positief te zijn!

Het leven zit vol tegenslagen en dingen die je misschien niet zo leuk vind om te doen. Door deze dingen een beetje luchtig op te vatten en er een positieve draai aan te geven kan het leven een stuk aangenamer zijn. Ook is het erg belangrijk dat je voldoende lacht, want lachen is gezond! En het is ook nog eens wetenschappelijk bewezen! Als je lacht maken je hersenen een speciale stof aan genaamd endorfine. Dit stofje zorgt er voor dat je ontspannen wordt en het werkt ook nog eens pijnstillend. Tijdens de aanmaak van endorfine worden door het lichaam ook extra witte bloedcellen aangemaakt die helpen het immuunsysteem te versterken waardoor je beter tegen bacteriën en virussen kan. Lachen bevorderd ook de bloedsomloop waardoor je mogelijk zelfs minder kans hebt op hart- en vaatziekten. Kortom, probeer wat vaker te lachten!  Je krijgt hierdoor een beter humeur en het werkt ook nog eens aanstekelijk op de mensen om je heen.

3.Besteed je geld aan leuke ervaringen.

Je kent dat gevoel wel als je iets nieuws hebt gekocht, je bent blij met je nieuwe aankoop! Dit gevoel is echter vaak van korte duur, want zoals het spreekwoord luit: Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak. Geef daarom je geld uit aan ervaringen! Ga iets leuks doen met vrienden of ga een dagje weg met je partner. Uit onderzoek is gebleken dat je hier gelukkiger van wordt omdat leuke ervaringen je veel langer bij blijven dan het geluk dat je ervaart na de aanschaf van iets materialistisch!

4.Wees aardig voor anderen.

Door aardig te zijn tegen anderen wordt je zelf een gelukkiger mens. Deze vriendelijkheid betaalt zich vaak terug, omdat anderen ook sneller geneigd zijn vriendelijk tegen jou te doen als je zelf ook vriendelijk en oprecht bent! Probeer eens een vreemde te groeten op straat, een knikje of een vriendelijke lach kan al voldoende zijn.  Volgens onderzoek van professor Patrik van Heest zijn dit soort momenten zelfs  ‘’een van de grootse geluksmakers’’.

5.Ga vaker op reis.

Tot slot de vijfde en laatste tip:  ga vaker op reis! Mensen ontspannen vaak als ze dingen doen die ze leuk vinden. Door vaker op reis te gaan creëer je leuke momenten voor jezelf waardoor je ontspant. Niet alleen tijdens het reizen zelf, maar ook tijdens de voorbereiding en erna! Want het is leuk om een reis uit te zoeken en als je weer thuis bent heb je een herinnering waar je nog lang op kan teren!

 

 

 
Geplaatst op: 06-12-2017 door Casper Jans